Gulerodskage med kokos
Ingredienser til gulerodskage med kokos
300 g gulerødder
4 æg
250 g rørsukker
el. brun farin
1½ dl smagsneutral olie
250 g mel
75 g kokosmel
1 tsk. nelliker
2 tsk. kanel
2 tsk. bagepulver
Topping:
200 g flødeost el. mascarpone
50 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1 usprøjtet lime
2 spsk. kokosmel
Alternativ til gulerodskage med kokos: Upside-down appelsinkage
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180°.
Skræl og riv gulerødderne fint. Pisk æggene luftige med sukker. Rør olien i. Bland mel, kokosmel, krydderier og bagepulver sammen og vend det med gulerødder og æggeblandingen. Hæld dejen i en smurt springform med en diameter på ca. 24 cm og bag den i ca. 50 min. Afkøl kagen.
Rør flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen og smag til med limesaft og -skal. Gem lidt limeskal til pynt. Smør cremen på den afkølede kage og pynt med limeskal. Rist kokosmelet på en tør pande, afkøl det og drys over kagen ved servering.