Gulerodskage med kokos

Saftig gulerodskage med kokosmel og krydret med kanel og nelliker. På toppen en lækker ostecreme med lime og ristet kokos.
Af
af Louise Dandanell Ørsted, Foto: Martin Tanggaard.
Gulerodskage med kokosmel toppet med en ostecreme smagt til med lime og vanilje og drysset med ristet kokos..

Ingredienser til gulerodskage med kokos

300 g gulerødder
4 æg
250 g rørsukker 
el. brun farin
1½ dl smagsneutral olie
250 g mel
75 g kokosmel
1 tsk. nelliker
2 tsk. kanel
2 tsk. bagepulver

Topping:
200 g flødeost el. mascarpone
50 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1 usprøjtet lime
2 spsk. kokosmel

Alternativ til gulerodskage med kokos: Upside-down appelsinkage

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180°.
Skræl og riv gulerødderne fint. Pisk æggene luftige med sukker. Rør olien i. Bland mel, kokosmel, krydderier og bagepulver sammen og vend det med gulerødder og æggeblandingen. Hæld dejen i en smurt springform med en diameter på ca. 24 cm og bag den i ca. 50 min. Afkøl kagen.
Rør flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen og smag til med limesaft og -skal. Gem lidt limeskal til pynt. Smør cremen på den afkølede kage og pynt med limeskal. Rist kokosmelet på en tør pande, afkøl det og drys over kagen ved servering.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.