Opskrifter

Gulerodskage med kokos

Mandag, 29. januar 2018af Louise Dandanell Ørsted, Foto: Martin Tanggaard. Foto: Martin Tanggaard.
Saftig gulerodskage med kokosmel og krydret med kanel og nelliker. På toppen en lækker ostecreme med lime og ristet kokos.

Ingredienser til gulerodskage med kokos

300 g gulerødder
4 æg
250 g rørsukker 
el. brun farin
1½ dl smagsneutral olie
250 g mel
75 g kokosmel
1 tsk. nelliker
2 tsk. kanel
2 tsk. bagepulver

Topping:
200 g flødeost el. mascarpone
50 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1 usprøjtet lime
2 spsk. kokosmel

Alternativ til gulerodskage med kokos: Upside-down appelsinkage

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180°.
Skræl og riv gulerødderne fint. Pisk æggene luftige med sukker. Rør olien i. Bland mel, kokosmel, krydderier og bagepulver sammen og vend det med gulerødder og æggeblandingen. Hæld dejen i en smurt springform med en diameter på ca. 24 cm og bag den i ca. 50 min. Afkøl kagen.
Rør flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen og smag til med limesaft og -skal. Gem lidt limeskal til pynt. Smør cremen på den afkølede kage og pynt med limeskal. Rist kokosmelet på en tør pande, afkøl det og drys over kagen ved servering.