Helgas sommertærte
Ingredienser til helgas sommertærte
2 spsk. sukker
175 g mel
100 g smør
Fyld
250 g kirsebær
2 spsk. kokosmel
3 æggeblommer
80 g sukker
½ usprøjtet citron
3 æggehvider
80 g sukker
Fremgangsmåde til sommertærte
Bland sukker og mel og hak smørret i til en fin smuldredej. Kom smuldrdejen i en smurt lagkageform og bag den ved 200° i 20 min. Tag bunden ud af formen, kom udstenede kirsebær over og drys med kokosmel. Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps, vend revet citronskal i og kom det over kirsebærrene. Pisk hviderne stive, tilsæt 3 spsk. sukker og pisk dem helt stive. Vend forsigtigt resten af sukkeret i og fordel marengsmassen over kagen. Bag kagen ved 200° i 15 min., til den er gylden, og servér den, som den er, eller drysset med flormelis.
Bageopskrift: Helga Jensen
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Citronkage med sesamfrø
Marcipandrøm med jordbær og lime
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Er du vild med de populære muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver et overblik over nogle af de bedste opskrifter fra Familie Journal.