Opskrifter

Kanelstænger og oldemors brune kager

Torsdag, 25. november 2010af Redaktion
Ultra tynde og sprøde brune kager. Dejen er ret fast, og det kræver lidt kræfter at rulle den tyndt ud

(Ca. 50 stk.)

125 g blødt smør
250 g sukker
2 spsk. kanel
250 g mel
1 æg
Kanel og sukker til drys

Rør smør og sukker godt. Tilsæt kanel, mel og æg og ælt dejen sammen. Lad dejen hvile køligt et par timer eller længere. Rul dejen tyndt ud og skær den i stænger. Drys med kanel og sukker, mere sukker end kanel, ellers bliver kagerne for mørke. Bages på midterrillen lysebrune på 4-5 min. ved 200°.


Oldemors brune kager

(75-100 stk.)

250 g sirup
125 g farin
65 g smør
¾ spsk. potaske
½ tsk. nelliker
2 tsk. kanel
½ tsk. ingefær
375 g mel


Pynt
Snittede mandler

Kom sirup, farin og smør i en gryde og kog det op. Tilsæt potaske og tag gryden fra varmen, når det bruser op. Rør krydderier og mel i, køl det lidt af og ælt dejen sammen. Hviler indpakket i køleskab. Rul dejen meget tyndt ud på et meldrysset bord og udstik kagerne med et glas. Læg dem på plade, drys mandler på og bag dem på midterrillen ved 200° 5-6 min.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Nøddepleskner
Kokosmakroner
Saltkager