Klejner med kanel

Klejner hører sig til, når der skal bages lækre, traditionelle julekager. Klejner med kanel smager fantastisk og er ekstra julede
Af
Opskrift: Kristina Marckmann
Klejner med kanel

Det skal du bruge til klejner med kanel:

(40 stk.)

1 æg
60 g sukker
1 tsk. revet, usprøjtet citronskal
75 g smør
¼ tsk. hjortetaksalt
1 tsk. kanel
250 g mel
2 spsk. fløde
Palmin til kogning
2 tsk. kanel
1 spsk. sukker

Prøv også: Klejner og pebernødder

TIP: Det er vigtigt, at klejnedejen ikke er fyldt med overskydende mel, da det branker under stegningen. Rul evt. dejen ud mellem to stykker bagepapir, i stedet for på et meldrysset bord, eller børst det overskydende mel af med en bagepensel inden klejnerne vrides.

Sådan laver du klejnerne

Rør æg og sukker med citronskal.

Bland det blødgjorte smør i massen og rør, til dejen bliver sej.

Bland mel, hjortetaksalt og kanel i dejen og ælt det i sammen med fløden.

Lad dejen hvile koldt i 1 time.

Rul dejen ud i ca. 5 mm tykkelse og skær dejen ud i firkanter på 4 x 8 cm.

Skær et snit i hver firkant og vrid klejnerne ved at trække den ene ende af kagen halvvejs igennem snittet.

Varm palminen i en gryde.

Palminen har den rette temperatur, når den syder omkring træenden af en tændstik.

Kog klejnerne i palminen, til de er gyldne, og lad dem køle af på et stykke fedtsugende papir.

Drys klejnerne med en blanding af kanel og sukker og server.

Find flere opskrifter her...

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.