Opskrifter

Koldskålsmousse med sød og frisk jordbærsalat

Søndag, 26. juni 2011Opdateret 29. aprilaf Helle Brønnum Carlsen
Her får du opskriften på en super lækker sommerdessert - en koldskålsmousse med en frisk og lækker jordbærsalat.
20 min
4 personer
Koldskålsmousse
½ liter citronkærne (fra Thiese Mejeri)
1 pasteuriseret æggehvide
4 blade husblas
Revet skal ½, ubehandlet citron
500 g jordbær
4 spsk. sukker
Saften af ½ citron

Fremgangsmåde

  1. Udblød husblas i koldt vand. Smelt husblassen over vandbad og rør den i citronkærnen sammen med citronskal.
  2. Når moussen har sat sig (ca. 5 min. på køl) piskes æggehviden stiv og foldes i.
  3. Moussen hældes nu i glas og stilles på køl.
  4. Jordbærrene renses og skæres i kvarte og vendes med sukker og citronsaft.
  5. Jordbærsalaten anrettes på den stivnede mousse lige inden servering.