Kranse med marcipan og tranebær
Ingredienser til kranse med marcipan og tranebær:
(20 stk.)
2 dl mælk
50 g gær
150 g blødt smør
2 æg
½ tsk. stødt kardemomme
2 spsk. sukker
550 g hvedemel
Remonce:
100 g blødt smør
80 g sukker
100 g marcipan
50 g tranebær
Æg til pensling
1 spsk. perlesukker
Prøv også: Tranebærkrans
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i mælken.
Rør smør, æg, kardemomme og sukker i.
Tilsæt melet, ælt dejen sammen og lad den hæve et lunt sted i 1 time.
Hak smør, sukker, marcipan og tranebær sammen i en foodprocessor.
Rul dejen ud i en firkant i ca. 3 mm’s tykkelse.
Smør remoncen ud på dejen og fold en tredjedel af dejen ind over den midterste tredjedel.
Fold derefter den sidste tredjedel over, så dejen udgør en rektangel i tre lag og skær den ud i 2 cm tykke strimler.
Skær hver strimmel i to, start 1 cm fra kanten, sno de to strimler og saml dem i en ring.
Læg ringene på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve under et klæde i 20 min.
Pensl dem med æg og drys med perlesukker.
Bag kransene ved 200° i 20 min. og servér dem lune.
Se også: Opskrift på tre slags julemandler