Kringle med marcipan og tranebær
Ingredienser til kringle med marcipan og tranebær:
(1 stk.)
Dej:
- 25 g gær
- 1 dl mælk
- 1 æg
- 2 spsk. sukker
- 200 g smør
- 300 g hvedemel
Fyld:
- 100 g smør
- 75 g sukker
- 75 g tørrede tranebær
- 75 g marcipan
Drys:
- 1 æg til pensling
- 2 spsk. mandelflager
- 2 spsk. perlesukker
Prøv også: Verdens hurtigste kringle
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i mælken, og rør æg og sukker i.
Smuldr smørret i melet. Rør mælkeblandingen i, og saml dejen. Rul dejen ud i en firkant på 15 x 60 cm mellem 2 stykker meldrysset bagepapir. Fjern det øverste papir.
Lav fyldet ved at røre smør, sukker og finthakkede tranebær sammen. Smør det på dejen.
Se også: En lækker hjemmebagt kringle
Riv marcipanen, og fordel den i en stribe i midten af dejen på den lange led.
Fold dejens to langsider ind over marcipanen, form den til en kringle, og lad den hæve på en bageplade i 20 minutter.
Pensl med æg, drys med mandelflager og perlesukker, og bag kringlen i 20 minutter ved 200°.
Se også: Kringle med marcipan og rosiner