Opskrifter

Kringle med marcipan og tranebær

Lørdag, 12. oktober 2019Af Kristina Marckmann. Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
En lækker, saftig og sprød kringle med marcipan og tranebær er en sikker vinder uanset, hvem du serverer den for. Her er opskriften på en kringle, vi kan lide. Få opskriften på en kringle med marcipan og tranebær her.

Ingredienser til kringle med marcipan og tranebær:

(1 stk.)

Dej:

  • 25 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 200 g smør
  • 300 g hvedemel

Fyld:

  • 100 g smør
  • 75 g sukker
  • 75 g tørrede tranebær
  • 75 g marcipan

Drys:

  • 1 æg til pensling
  • 2 spsk. mandelflager
  • 2 spsk. perlesukker

Prøv også: Verdens hurtigste kringle

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i mælken, og rør æg og sukker i.

Smuldr smørret i melet. Rør mælkeblandingen i, og saml dejen. Rul dejen ud i en firkant på 15 x 60 cm mellem 2 stykker meldrysset bagepapir. Fjern det øverste papir.

Lav fyldet ved at røre smør, sukker og finthakkede tranebær sammen. Smør det på dejen.

Se også: En lækker hjemmebagt kringle

Riv marcipanen, og fordel den i en stribe i midten af dejen på den lange led.

Fold dejens to langsider ind over marcipanen, form den til en kringle, og lad den hæve på en bageplade i 20 minutter.

Pensl med æg, drys med mandelflager og perlesukker, og bag kringlen i 20 minutter ved 200°.

Se også: Kringle med marcipan og rosiner