Lækker jordbærkoldskål med æggeblommer og citronsaft

Uhm! Så er der sommerdessert. Denne jordbærkoldskål er lavet med æggeblommer og citronsaft og smager af sommer.
Af
af Kristina Marckmann, foto: Carina Krüger
Lækker jordbærkoldskål med æggeblommer og citronsaft
20 min
Jordbærkoldskål
250 g jordbær
4 spsk. sukker
2 pasteuriserede æggeblommer
1 stang vanilje
2 dl ymer
8 dl kærnemælk
Citronsaft
Tilbehør
Kammerjunkere

Fremgangsmåde

  1. Mos halvdelen af jordbærrene med halvdelen af sukkeret og skær resten i skiver.
  2. Pisk æggeblommerne skummende med sukkeret og halvér vaniljestangen.
  3. Skrab kornene ud af vaniljestangen og pisk dem i æggesnapsen sammen med de moste jordbær.
  4. Tilsæt ymer og kærnemælk, pisk koldskålen sammen og smag den til med citronsaft.
  5. Servér koldskålen sammen med de skivede jordbær og evt. kammerjunkere.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.