Opskrifter

En gammel klassisker: Bagt brødbudding med vanilje

Tirsdag, 17. september 2013Opdateret 23. majaf Anne Skovgaard-Petersen
Brødbudding er en en engelsk dessert, som smager virkelig godt. Desserten er en god måde at forvandle dine kedelige brødrester til noget lækkert og smagfuldt.
45 min
5 personer
Bagt brødbudding
6 skiver sandwichbrød
Ca. 30 g smør
3 hele æg
2 æggeblommer
100 g sukker
1 vaniljestang
4 dl mælk
25-50 g mandler

Fremgangsmåde

  1. Skær skorpen af brødet og smør det tyndt med smør.
  2. Varm ovnen op med grill og rist skiverne 2-3 min. på den smurte side.
  3. Sæt ovnen på 220° og sæt en bradepande med lidt vand i ovnen.
  4. Læg skiverne taglagt med den ristede side opad i et ildfast fad.
  5. Pisk æg, æggeblommer og sukker godt sammen. Flæk vaniljestangen.
  6. Kog mælken op med vaniljekorn og lad den køle lidt, inden den piskes i æggeblandingen.
  7. Smut og hak mandlerne groft.
  8. Hæld æggemælk og mandler over brødene, hold på brødene med en paletkniv, mens mælken hældes over.
  9. Sæt fadet i bradepanden og bag ca. 30 min., til cremen er stivnet.
  10. Spis brødbuddingen lun eller kold med syltetøj eller bær.