Nostalgisk fest-dessert: Sherryfromage med flødeskum og vindruer
Her får du opskriften på en lidt mere nostalgisk omend ganske skøn dessert fra 1960'er køkkenet. Denne sherryfromage serveres med flødeskum og vindruer.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen

2 t og 10 min
4 personer
Sherryfromage
4 blade husblas
3 æg
3 spsk. sukker
1 dl sherry
25 g hasselnøddekerner
50 g bitter chokolade
¼ l piskefløde
Pynt
Flødeskum af 1 dl piskefløde
Vindruer
Fremgangsmåde
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Pisk æggeblommer og sukker godt.
- Tag husblassen op af vandet og smelt den i en lille skål over vandbad.
- Bland husblas og sherry og rør det i æggemassen.
- Stil det køligt, til det er halvstift.
- Hak nødder og chokolade.
- Pisk æggehviderne og fløden stiv.
- Vend nødder, chokolade (gem lidt til pynt) flødeskum og hvider i æggemassen og hæld fromagen i en skål.
- Lad den stivne i køleskab på 2-3 timer.
- Pynt fromagen med flødeskumstoppe, vindruer, nødder og chokolade.

Dessert & Kage
Gammeldags saftfromage på solbærsaft med cremesovs

Dessert & Kage