Opskrifter

Nostalgisk fest-dessert: Sherryfromage med flødeskum og vindruer

Lørdag, 21. september 2013Opdateret 20. juniaf Anne Skovgaard-Petersen
Her får du opskriften på en lidt mere nostalgisk omend ganske skøn dessert fra 1960'er køkkenet. Denne sherryfromage serveres med flødeskum og vindruer.
2 t og 10 min
4 personer
Sherryfromage
4 blade husblas
3 æg
3 spsk. sukker
1 dl sherry
25 g hasselnøddekerner
50 g bitter chokolade
¼ l piskefløde
Pynt
Flødeskum af 1 dl piskefløde
Vindruer

Fremgangsmåde

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.
  2. Pisk æggeblommer og sukker godt.
  3. Tag husblassen op af vandet og smelt den i en lille skål over vandbad.
  4. Bland husblas og sherry og rør det i æggemassen.
  5. Stil det køligt, til det er halvstift.
  6. Hak nødder og chokolade.
  7. Pisk æggehviderne og fløden stiv.
  8. Vend nødder, chokolade (gem lidt til pynt) flødeskum og hvider i æggemassen og hæld fromagen i en skål.
  9. Lad den stivne i køleskab på 2-3 timer.
  10. Pynt fromagen med flødeskumstoppe, vindruer, nødder og chokolade.