Opskrifter
Nostalgisk fest-dessert: Sherryfromage med flødeskum og vindruer
Lørdag, 21. september 2013Opdateret 20. juniaf Anne Skovgaard-Petersen
Her får du opskriften på en lidt mere nostalgisk omend ganske skøn dessert fra 1960'er køkkenet. Denne sherryfromage serveres med flødeskum og vindruer.

2 t og 10 min
4 personer
Sherryfromage
4 blade husblas
3 æg
3 spsk. sukker
1 dl sherry
25 g hasselnøddekerner
50 g bitter chokolade
¼ l piskefløde
Pynt
Flødeskum af 1 dl piskefløde
Vindruer
Fremgangsmåde
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Pisk æggeblommer og sukker godt.
- Tag husblassen op af vandet og smelt den i en lille skål over vandbad.
- Bland husblas og sherry og rør det i æggemassen.
- Stil det køligt, til det er halvstift.
- Hak nødder og chokolade.
- Pisk æggehviderne og fløden stiv.
- Vend nødder, chokolade (gem lidt til pynt) flødeskum og hvider i æggemassen og hæld fromagen i en skål.
- Lad den stivne i køleskab på 2-3 timer.
- Pynt fromagen med flødeskumstoppe, vindruer, nødder og chokolade.

Dessert & Kage
Gammeldags saftfromage på solbærsaft med cremesovs

Dessert & Kage
Jordbærtærte med rosin og sherry