Pocheredeferskner i vanilje med bagt budding
Disse lækre, pocherede ferskner giver et skønt twist til den søde, bagte budding på ricotta og citron. Opskriften er til 6 personer.
Af
af Helle Brønnum Carlsen

1 t og 30 min
6 personer
Ferskner i vanilje med bagt budding
500 g ricotta (el. hytteost)
40 g flormelis
2 tsk. revet usprøjtet citronskal
1 æg
1 vaniljestang
230 g sukker
2½ dl sød dessertvin
4 ferskner el. 6 abrikoser
Fremgangsmåde
- Kom ricotta, flormelis, citonskal og æg i en foodprocessor og kør, til det er helt jævnt.
- Kom det i en bagepapirforet 10 x 16 cm form og stil den i vandbad i ovnen ved 160° i 50-60 min.
- Kom skrabet af vaniljestangen, sukker og sød vin i en gryde og bring i kog.
- Lad det koge, til det har sirupskonsistens (ca. 10 min.).
- Tag stenen ud af ferskner el. abrikoser og pocher dem ved meget lav varme i siruppen i 5 min.
- Server med den bagte, lune budding.

Dessert & Kage
Frisk og smagfuld ferskentrifli med ostecreme

Forretter & Tilbehør