Prinsessekage
(2 kager)
100 g smør
3½ dl sødmælk
50 g gær
½ tsk. bagepulver
½ tsk. kardemomme
½ tsk. salt
75 g sukker
Ca. 600 g hvedemel
Fyld
3 dl vaniljecreme
2 dl rosiner
1-2 spsk. kanel
Til pensling
1 æg
Glasur
2 dl melis
1 pasteuriseret æggehvide
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Smelt smørret og hæld mælken i. Opløs gæren i den lunkne væske. Rør bagepulver, kardemomme, salt og sukker i. Ælt melet i lidt ad gangen til en smidig dej, der slipper skålen. Lad den hæve tildækket i ca. 45 min. Del dejen i to og rul hver del ud til en aflang plade. Fordel vaniljecremen på dejen og drys med kanel og rosiner. Rul sammen til en roulade. Skær dejen i 6-8 stk. og sæt dem med lidt afstand i en smurt springform på ca. 20-22 cm. Gentag med den anden rulle. Lad dem hæve ca. 30 min. Pensel dem med sammenpisket æg og bag dem på nederste rille ved 200° i ca. 30 min. Lad dem afkøle på en rist, inden de pyntes med glasur.
Tip: Hvis du ikke har 2 springforme, kan du sætte dem i en lille bradepande.
Bageopskrift: Aase Dotterud
Find flere opskrifter her...
Prinsessens jordbærlagkage
Prinsessemuffins
Succeskage
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)