Valnøddekage
Ingredienser til valnøddekage
(8 pers.)
250 g valnøddekerner
180 g sukker
4 æggehvider
Smør og rasp
til formen
Fyld:
4 dl piskefløde
1 spsk. pulverkaffe
1 dl valnøddekerner
Pynt:
Kandiserede violer el. tørrede, spiselige blomster
Alternativ til valnøddekage: Lagkage med abrikospuré og mokkaskum
Fremgangsmåde til valnøddekage
Hak valnøddekernerne fint i en foodprocessor eller i en mandelkværn og bland dem med sukkeret. Pisk hviderne helt stive og vend nødderne i. Fordel dejen i 2 smurte lagkageforme og bag bundene ved 175° i 20 min. Lad dem afkøle.
Fyld: Bland fløde og pulverkaffe og pisk det til skum. Hak valnødderne, kom halvdelen af skummet mellem bundene og drys med halvdelen af nødderne. Fordel resten af skummet over kagen, drys med resten af nødderne samt violer eller tørrede, spiselige blomster og servér.