Opskrifter

3 x rejer

Søndag, 27. juli 2014af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Kom rejer i salaten. Her får du tre lækre opskrifter på flotte og festlige rejesalater til forret: En klassisk, en rissalat og en avocado-rejesalat

Her får du opskrifter på:

  • Klassisk rejesalat
  • Rissalat med rejer
  • Avocado-rejesalat og nøddedressing

Prøv også: Rejer med chili og nudler

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Muffins i massevis Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)

Opskrift på klassisk rejesalat

(4-6 pers.)

200 g frosne, optøede rejer
125 g aspargessnitter
100 g mayonnaise
1 dl ymer
¼-½ tsk. paprika
1 tsk. koncentreret tomatpuré
Salt og peber

Pynt:
Dild

Fremgangsmåde til klassisk rejesalat

Tø rejerne op i en sigte og tryk lidt på dem med håndfladen, så væden drypper af. Rør mayonnaise og ymer med paprika, tomatpuré, salt og peber. Hæld væden fra aspargessnitterne fra og vend dem i mayonnaisen
sammen med rejerne. Smag salaten til med salt og pynt med dild.

Bag lige brød til...

Bag grovboller Kringler med kommen ... og en lille rabarbersnitte

Opskrift på rissalat med rejer

(4 pers.)

2 dl løse ris
4 dl vand
½ tsk. gurkemeje
1 knsp. safran
Salt og peber

Dressing:
½ dl jomfruolivenolie
1½ spsk. citronsaft
Salt og peber
Evt. 1 fed presset hvidløg
200 g frosne optøede rejer
½ agurk
2-3 forårsløg
½ icebergsalat eller romainesalat

Fremgangsmåde til rissalaten

Kog risene til løse ris i vand med salt, gurkemeje og safran. Pisk dressingen sammen og hæld den over de varme ris. Bland det hele godt og lad risene køle af. Skær agurken i skiver og snit forårsløgene fint. Bland alle ingredienserne i en skål. Tilsæt snittet salat kort tid inden serveringen, ellers bliver den blød. Frosne rejer har et tyndt glaseringslag for at øge holdbarheden. Glaseringen smelter, når rejerne optøs, og jeg anbefaler at trykke rejerne fri for væde, så de ikke svømmer.

Opskrift på avocado-rejesalat mog nøddedressing

(4 pers.)

¼ icebergsalat
2-3 tomater
2 avocadoer
1 spsk. citronsaft
50 g valnøddekerner
200 g store rejer
8 oliven (kan udelades)

Dressing:
2 spsk. citronsaft
½ dl nøddeolie el.
koldpresset rapsolie
Salt og peber

Pynt:
Rejer
Sorte oliven
Dild

Tilbehør:
Brød

Fremgangsmåde til avocado-rejesalaten

Skær tomaterne i skiver. Lav en bund af salat og tomater på 4 tallerkener. Skræl avocadoerne og skær avocadokødet i tern. Bland dem med citronsaft. Hak nødderne groft. Bland avocado, nødder og rejer og
fordel det på tallerkenerne. Pisk dressingen sammen og dryp den over. Pynt med rejer og oliven og spis brød til.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.