Ingredienser til æg florentine
(4 pers. til frokost)
400 g frosset, helbladet spinat
Salt og peber
Revet muskatnød
Pocherede æg
4 friske, kolde æg
½ l vand
1 tsk. eddike
Sauce
20 g smør
2 spsk. mel
3½ dl mælk
50 g revet parmesan
½ dl fløde
Salt og peber
Til gratinering
2 spsk. revet parmesan
Fremgangsmåde
Tø spinaten op og tryk den fri for væde. Krydr spinaten med muskatnød, salt og peber og fordel den i et ildfast fad.
Pocherede æg: Kog vand og eddike op. Slå et æg ad gangen ud i en kop. Lad 2 æg glide ned i vandet og saml hviden om dem med en hulske. Vandet skal kun simre, og æggene skal pochere 3½-4 min., til hviden er fast, og blommen stadig er blød. Tag æggene op og pochér de to sidste æg.
Sauce: Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælken lidt ad gangen under piskning og lad saucen småkoge 2 min. Rør parmesanog fløde i saucen. Læg æggene oven på spinaten og fordel saucen. Drys ost over. Sæt fadet i ovnen 6-7 min. ved 225°, til osten er gylden.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Påskefrokost
Her får du masser af ideér til, hvad der skal spises til påskefrokosten...