(4-5 pers.)
5 blade husblas
1 mellemstor agurk, ca. 350 g
1 tsk. salt
2 forårsløg
3 dl klar bouillon
1 spsk. friskhakket estragon
2 spsk. hakket persille
½ tsk. citronpeber
Sauce
1 dl mayonnaise
1 dl yoghurt 10%
1 fed hakket hvidløg
1 bdt. snittet dild
1 lille håndfuld snittet basilikum
Ca. 1 tsk. flydende honning
Salt og peber
Rejer
Læg husblassen i blød i rigelig koldt vand. Skær agurken i små tern. Bland dem med salt og lad det trække i en sigte ½ time. Skyl agurken i sigten og lad den dryppe godt af. Varm 1 dl af bouillonen og tilsæt afdryppet husblas. Rør forsigtigt, til den er smeltet, og bland den med resten af bouillonen, estragon, persille og citronpeber. Kom et tyndt lag i 4-5 portionsforme eller kopper og lad det stivne i køleskab. Fordel agurkerne og hæld resten af bouillonen over. Sæt formene i køleskab til næste dag.
Sauce: Rør ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
Sæt formene 10 sek. i varmt vand og vend toppene ud. Læg lidt sauce ved og pynt med rejer.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere gode forretter...
Kold agurkesuppe med rejer
Kold mandelsuppe
Laksesalat i glas