Opskrifter

Anissyltede rødbeder og gule beder

Tirsdag, 21. september 2010af Redaktion
Traditionel sursyltning

500 g rødbeder el. gule beder
4 dl eddike
150 g sukker
2-3 skiver peberrod
6 stjerneanis
1 tsk. sorte peberkorn
1 løg


TIP

Gule beder er en gammel sort, som indimellem findes hos grønthandleren og i de større supermarkeder - lidt ligesom hvide og lilla gule-rødder.

Kog rødbederne i letsaltet vand i 45 min., til de er møre. Hæld vandet fra, skyl rødbederne med koldt vand og gnid skindet af. Skær rødbederne i skiver og læg dem i en rengjort krukke eller glas. Kog eddiken op med sukker, peberrod, stjerneanis, peber og løg i kvarte. Hæld eddikelagen over rødbederne, luk til og lad rødbederne trække i mindst 2 uger.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Syltede bønner og pikante løg
Syltede valnødder
Syltede citrusfrugter