Opskrifter

Asparges med grapefrugtsauce

Mandag, 27. september 2010af Redaktion
Asparges med mousselinesauce (hollandaisesauce og flødeskum) er klassisk og skønt. Her er en mere mager og meget lækker sauce med citrussmag

(4 pers.)

1 kg grønne asparges

Sauce
1 rosa, usprøjtet grapefrugt
4 pasteuriserede æggeblommer
Salt og peber
1 dl piskefløde

Knæk enderne af aspargesene og kog dem 3-4 min. Vask grapefrugten, riv skallen og pres saften. Pisk saften med æggeblommer, salt og peber i en skål, som tåler vandbad. Varm op og lad saucen tykne under piskning over simrende vandbad. Pisk fløden stiv. Tag skålen op af vandbad. Vend fløden i, mens saucen er varm, og smag til med salt og peber. Hæld saucen over aspargesene og drys med grapefrugtskal.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Asparges­terrine
Syltede grønne tomater
Asparges med sesamfrø og rejer