Børnesushi

Det er ikke alle børn, der er vilde med tang og rå fisk, så her er en mere ”spiselig” udgave af den populære spise
Af
af Redaktion

350 g sushiris
5 dl vand
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
¾ dl risvins-eddike
1 agurk
1 gulerod
200 g kogte krebsehaler

Skyl risene, indtil skyllevandet er klart, og kog dem i 12 min. ved lav varme. Lad risene trække i gryden i yderligere 12 min. og rør sukker og salt ud i eddiken. Fordel risene i et fad, hæld eddikeblandingen over og lad dem trække, til de er helt afkølede.
Striml agurken på langs med en kartoffelskræller og skær guleroden ud i tændstikstynde stænger. Halver agurkestrimlerne, dup dem med køkkenrulle og kom et 6-8 mm tykt lag ris på hver. Læg gulerodstave og krebsehaler på og rul dem sammen. Server med soja og syltede ingefær.

Madopskrift: Kristina Marckmann

DAMP DINE RÅVARER

Den lille dampboks fra Lékué er fremstillet i 100% silikone og tåler opvaksemaskine. Boksen kan købes i shoppen for 249 kr. (link fjernet)

Find flere opskrifter her...
Hjemmesyltede ingefær
Roulade af røget hellefisk med laksemousse
Wasabi-knapper












Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.