Brique à l’oeuf
(4 pers.)
4 stk. brique-dej eller fillodej
½ bundt hakket,
bredbladet persille
Groft salt
Friskkværnet peber
4 friske æg
Ca. 1 l olie til friturestegning
Det kan være svært at få briq-dejen foldet, så ægget ikke flyder ud, og få varmebehandlet det, så blommen er flydende og hviden fluffy, men koaguleret. Fold dejen let ind til et kvadrat. Læg hakket persille på som beskyttelseskant. Kom olie i en gryde og varm op. Læg et udslået æg på dejen og drys med salt og peber. Luk dejen om ægget og sænk forsigtigt pakken ned i olien. Herved lukker den sig. Steg den 2-3 min., til dejen er lysebrun og sprød.
Tip: Brique-dej kan købes hos etniske købmænd
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere mad fra det tunesiske køkken...
Chorba med berber fladbrød
Salade Mechouia
Mad fra andre lande...