Cremet blomkålssuppe med rejer og pestosnitter

Denne blomkålssuppe er dejlig cremet og fyldig, og så er den serveret med lækre og sprøde pestosnitter til. Kan f.eks. nydes som forret.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen
Cremet blomkålssuppe med rejer og pestosnitter
30 min
4 personer
Blomkålssuppe
1 blomkålshoved, ca. 700 g
1 løg
1 spsk. olivenolie
1 l hønsebouillon
Krydderbuket af oregano, persille og løvstikke
1 dl fløde
1 tsk. salt
Kværnet peber
Pestosnitter
1 rulle tærtedej med spelt
2-3 spsk. pesto
Tilbehør
200-250 g rejer
1 spsk. olivenolie
½ dl grofthakket persille

Fremgangsmåde

  1. Skyl og rens blomkålen og skær den i buketter.
  2. Pil og hak løget. Svits løget i olien 2-3 min. Tilsæt blomkål og svits nogle min.
  3. Hæld bouillon ved, tilsæt krydderbuket og kog blomkålen mør under låg på ca. 15 min.
  4. Miks suppen med blenderstav og spæd til med fløden.
  5. Varm suppen, spæd evt. op med lidt vand og smag til med salt og peber.
  6. Tilbehør Bland rejer, olivenolie og persille sammen. Fordel suppen i varme skåle og top op med rejerne.
  7. Pestosnitter Fold dejen ud på det medfølgende bagepapir og smør den med pesto.
  8. Fold dejen over, så den ligger dobbelt. Skær den i 8 lagkagesnitter og læg dem på plade.
  9. Bag dem ved 200° på midterrillen ca. 8 min.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.