Empanadas
Ingredienser til empanadas
Dej
300 hvedemel
1 spsk. bagepulver
1 tsk. salt
120 g smør
1 æg
½ dl vand
Fyld
2 løg
400 g hakket oksekød
1 spsk. olie
1 tsk. spidskommen
1 tsk. chili
1 tsk. paprika
Salt og peber
100 g tomater
50 g soltørrede sorte oliven
Æg til pensling
Fremgangsmåde til empanadas
Bland mel, bagepulver og salt, hak smørret ud deri og rør ægget i. Saml dejen hurtigt med vandet og stil den på køl i 30 min. Hak løgene fint og svits dem i olien sammen med kød og krydderier. Skær tomaterne i tern, tilsæt dem og lad kødsovsen småsimre i 10 min. Hak de sorte oliven, vend dem i og lad kødsovsen køle lidt. Rul dejen ud i 5 mm's tykkelse på et meldrysset bord og udstik 12 cm store cirkler. Kom en skefuld kødsovs på hver dejcirkel, pensl kanten med æg og luk dejen sammen om fyldet. Læg halvcirklerne på en plade med bagepapir og klem kanterne godt til. Pensl med æg og bag empanadas'ene ved 225° i 15 min., til de er gyldne.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Tunmousse med avocado
Clubsandwich
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)