Græskarmarmelade med æble og ingefær

Lige nu bugner butikkerne af græskar, og du kan bruge kødet til at lave lækker marmelade
Af
af Redaktion

Ingredienser til græskarmarmelade med æble og ingefær


1 kg skrællede græskar
2 madæbler
2 usprøjtede appelsiner
1 dl vand
1 spsk. friskhakket ingefær el. 2 tsk. stødt ingefær
300 g syltesukker


Fremgangsmåde til græskarmarmelade

Fjern kernerne og skær græskarkødet i små tern. Skræl æblerne og skær dem i lidt større tern. Kom græskar, æbler, appelsinsaft, fintreven appelsinskal og vand i en gryde og bring det langsomt i kog. Kog ca. 20 min. under jævnlig omrøring, så marmeladen ikke brænder på. Tilsæt ingefær og syltesukker og kog videre 10 min. Skum marmeladen og hæld den i skoldede glas.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Æblemarmelade med ananas
Æble-rødbedemarmelade


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.