Grov kirsebærmarmelade med mynte og verbena

En skøn marmelade, med lidt krydret smag
Af
af Redaktion

500 g store, modne kirsebær
250 g rørsukker
½ tsk. rød Melatin + 2 spsk. sukker
½-¾ dl frisksnittede blade af citronverbena og mynte
Evt. konserveringsmiddel


Udsten kirsebærrene og hak dem groft med en kniv eller klip dem groft. Bland kirsebær og sukker i en gryde og stil det køligt 5-6 timer, til det safter. Bring det langsomt i kog og kog bærrene sagte 15 min. under låg. Bland Melatin og sukker og rør det i. Lad det koge 2-3 min. Tag gryden fra varmen og tilsæt krydderurter. Hæld marmeladen på skoldede glas og opbevar den køligt eller tilsæt konserveringsmiddel.
Tip Citronverbena findes kun sjældent i supermarkeder, men næsten altid på planteskoler. Den er nøjsom og danner efterhånden en lille busk, der som regel overlever vinteren og langsomt kommer i vækst igen. Den dufter og smager koncentreret af citron og bruges i urtete, desserter og is.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere marmelader her...
Banan-citronmarmelade
Karamelliseret rabarber-marmelade med portvin
Appelsin-ingefær marmelade

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.