Hjemmelavet sellerisuppe med pære og groft brød

Her får du en nem opskrift på den klassiske sellerisuppe, men med et twist af frisk pære. Retten kan f.eks. nydes på en kold efterårsaften.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Hjemmelavet sellerisuppe med pære og groft brød
30 min
4 personer
Sellerisuppe med pære
1 spsk. olivenolie
1 løg, hakket
300 g selleri renset og i større stykker
1 l grøntsagsbouillon
4 modne pærer
Salt og peber
1 lille bdt. bred¬bladet persille
Tilbehør
Groft brød

Fremgangsmåde

  1. Steg løget i olien i en tykbundet gryde.
  2. Kom selleri og bouillon ved og kog under låg ved svag varme i 20 min., til det er helt mørt.
  3. Skræl imens pærerne og fjern kernehusene. Hak pærerne groft. Kom dem i suppen de sidste 5 min. og blend.
  4. Hak persillen og drys den over den varme suppe, der er smagt til med salt og peber.
  5. Server med groft brød.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.