Kantarelpesto og Svampe à la grecque
KANTARELPESTO
200 g friske el. frosne kantareller
15 g smør
½ tsk. salt
Lidt kværnet peber
50 g nødder
25 g revet parmesanost
½ dl olie
1-2 tsk. citronsaft
TIP
- Hvis det kniber med kantareller, så brug 10 g tørrede udblødte kantareller og 150 g østershatte.
Børst svampene rene og skær dem i mindre stykker. Kom dem på en varm stegepande og lad væden simre af. Dæmp varmen, tilsæt smør, salt og peber. Svits ved svag varme 8-10 min. Kom svampene i foodprocessor sammen med nødder, ost og olie og kør det til en grov puré. Smag til med citronsaft.
RENSNING
Kantareller renses bedst, mens de er fugtige, for så er det nemmest at børste jord og grannåle af med bagepensel.
Inden tilberedning eller frysning lægges svampene til en lettere tørring over et par dage udbredt på papir.
Herfra kan de komme direkte i fryseren.
Andre svampe børstes også helst tørt eller under let rindende vand, men de skal ikke ligge og soppe i vand.
SVAMPE À LA GRECQUE
300 g blandedesvampe
Lage
1 dl vand
1 dl tør hvidvin
½ dl olivenolie
1 spsk. æbleeddike
2 finthakkede skalotteløg
1-2 fed presset hvidløg
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
½ tsk. tørret timian
½ tsk. tørret oregano
Skær rodskiven af svampene, børst dem rene og skær dem i mindre stykker. Rist svampene 4-5 min. på tør pande. Lage: bland alle ingredienserne i en skål. Vend svampene i og kom det hele i et glas med tætsluttende låg. Stilles koldt mindst 1 døgn. Server som forret med lufttørret skinke eller bresaula eller som tilbehør til pasta og risretter.
Svampene kan holde sig 1 måned i køleskab.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere lækre retter med svampe...
Svampetærte
Pasta med kantareller og dildpesto
Kartoffelgratin med svampe og ost