Annonce

Kartoffelgratin med svampe og ost

Skøn kartoffelgratin med svampe og ost - perfekt som forret!
Af
af Redaktion
Annonce

(6 pers. som selvstændig forret el. som tilbehør til grillet fjerkræ)

25 g tørrede rørhatte
250 g marksvampe
15 g smør
1 sps. olivenolie
1 dl friskrevet parmesan
5 bagekartofler
1 bæger (200 g) mascarpone
2 hakket fed hvidløg
1 dl piskefløde
Salt og peber
Lidt revet muskat

Udblød svampene i kogende vand i 10 min. Rens og skiv de friske svampe. Steg begge dele i smør og olie. Drys med salt og peber. Pisk parmesan, mascarpone, fløde, hvidløg, salt, peber og muskat sammen, og vend kartoflerne, som er skrællede, skåret i halve og så i ½ cm tykke skiver samt svampe med i dette. Hældes i et smurt ildfast fad og steges i ovnen ved 175° i 1½ time.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Mere med kartofler...
Kartoffelmos med whisky og valnødder
Ovnstegte både med farver
Grov mos med forårsløg
Kartoffelkompot med hvidløgsost og sprød bacon

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.