Opskrifter

Kartoffelblomkålssalat med persillepesto, dild og karse

Tirsdag, 5. oktober 2010af Redaktion
Skøn salat med masser af smag

(Tilbehør til 4 pers. med f.eks. stegte koteletter til)

600 g små kartofler
2/3 blomkålshoved
1 porre
1 stort bdt. persille
50 g hasselnødder
½ dl rapsolie
½ fed hvidløg
Salt og peber
½ bdt. dild
1 dl karse (blomsterkarse, dyrket karse el. brøndkarse)
Evt. lidt høvlet parmesan

Kog kartoflerne og afkøl dem, til de er lune. Del blomkålen i buketter og hæld kogende vand over dem i 1 min. Snit porren i 1 mm tynde ringe. Bland blomkål, kartofler og porre. Blend eller hak persille, hasselnødder, olie, hvidløg, salt og peber og vend salaten rundt i dette. Ved servering drysses med dild og karse og evt lidt høvlet parmesanost.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Tørrede tomater i krydderolie
Laks og grønt
Boghvedewok med svampe og broccoli