Kartofler bagt med dildpesto
(4 pers.)
900 g små kartofler
1 spsk. salt
1 bundt dild
½ dl olivenolie
30 g parmesan
30 g pinjekerner
1 fed knust hvidløg
½ tsk. salt
1 knsp. peber
Kog kartoflerne 12 min. i vand tilsat salt, lad dem dryppe godt af og kom dem i en foliebakke. Blend dild, olie, parmesanost, pinjekerner, hvidløg, salt og peber til en jævn pesto og fordel den over kartoflerne. Grill kartoflerne under låg i 10 min., ryst foliebakken, så kartoflerne vender sig, og giv dem yderligere 5 min., til de begynder at tage farve.
Tip: Foliebakke eller ildfast fad?
Der er stor forskel på, om man vælger en foliebakke eller et ildfast fad. Folien leder varmen hurtigt og direkte, og man opnår derved en højere og mere direkte varme. Det ildfaste fad skærmer mere for varmen, og man opnår mere en bage end en stege effekt.
Madopskrift: Kristina Marckmann
GODT TIL GRILLEN
Lyse sommeraftener og lækker grillmad hører sammen: Her får du 18 lækre opskrifter på forretter, hovedretter og desserter til grillen - se opskrifter her
Server kartoflerne til grillmaden sammen med en varm tomatsalat
Find flere opskrifter her...
Gazpacho
Ostefyldte courgetter
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)