Knuget kålsalat med mormordressing
(4 pers.)
¼-½ spidskål el. sommerkål
3 tsk. salt
2-3 forårsløg
Dressing
1 dl piskefløde
Saft af ½ citron
2-3 tsk. sukker
Forårsløg til pynt
Snit kålen fint og kom den i en skål med salt. Tryk og knug kålen, til den falder sammen, og lad den stå en times tid i skålen. Skyl kålen igennem og lad den dryppe af i en sigte. Snit forårsløgene og bland dem med kålen.
Dressing: Bland piskefløde, citronsaft og sukker og pisk det let sammen. Lad det stå og syrne, til det er cremet. Kom kålen i en skål, hæld dressingen over og pynt med forårsløg.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Godt redskab til grønsagerne
Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Spidskålssalat med blommer
Salat med stegte æble og gedeost
Laksesalat
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)