(6 pers)
12 blommetomater
Groft salt
1 fed hvidløg
1 dl mynteblade
2 dl basilikumblade
1 dl friskrevet parmesanost
½ dl pinjekerner
1 dl olivenolie
6 skiver italiensk landbrød
3 kugler mozzarella
Halver tomaterne og drys med salt. Stil dem i ovnen ved 130° i 1½ time, til de er halvtørrede. Blend hvidløg, mynte, basilikum, parmesan, pinjekerner og olivenolie og smag til med salt og peber. Skær mozarellaerne i sjettedele i lagkagefacon og vend dem med den grønne dressing. Stil koldt.
Ved anretning smøres overskydende grøn dressing på brødene, mozzarellaen lægges på og tomaterne toppes øverst.
Stilles i ovnen ved 220° i 5-10 min., til det er lunt. Drik et let glas rødvin til.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Lav en lækker middag:
Kalveculotte med grønne peberkorn og tomater til hovedret
Citronkage til dessert
Prøv også...
Bruchettea med courgetter og mozzarella
Blinis med marineret torsk og marinade