Marineret laks
Opskrift på marineret laks
(Laks til 4 pers.)
400-500 g laksefilet
1½ dl risvinseddike
2 spsk. sukker
25 g groft salt
1 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
1 usprøjtet citron
3 usprøjtede lime
1 agurk
4 kviste mynte
4 kviste dild
1 bakke karse
2-3 spsk. olivenolie
PRØV OGSÅ: Perlebygotto med laks
Fremgangsmåde til forret med marineret laks
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)Din laks skal fryses først min. 24 timer. Læg din laks i en bradepande, der passer til fisken. Kom eddiken i en gryde med sukker og salt og varm op, til det når kogepunktet, og sluk. Pil hvidløget, riv det og ingefær fint og bland det i eddiken. Riv citronen og den ene lime og gem det til senere. Pres saften af alle citrusfrugterne. Bland den med eddikelagen. Mål ½ dl af og sæt det på køl. Hæld resten af eddikelagen over din laks og dæk med plastfilm. Sæt din laks i køleskabet og skru temperaturen ned til 3º. Lad din laks trække i 48 timer. Tag din laks op af lagen, skær den i tynde skiver og anret den på et fad. Skyl agurken og skær den i små tern eller i kugler med en udstikker. Fordel dem over din laks. Pluk mynte og dild i små kviste og drys dem over din laks sammen med klippet karse. Blend eddiken fra køl med olivenolie, smag den til med salt og peber og hæld dressing over din laks i små dryp. Laksen kan stilles på køl igen i 2-3 timer, til den skal serveres.
PRØV OGSÅ: Citrusmarineret laks med radiser
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.