Opskrift på øllebrød til 4 personer
Ingredienser til øllebrød
200 g rugbrød
5 dl vand
1 hvidtøl (33 cl)
Saft og revet skal af ½ usprøjtet citron
1 pasteuriseret æggeblomme
2-3 spsk. sukker
Sådan gør du
Skær brødet i tern og læg dem i en gryde med vandet. Lad det stå 2-3 timer.
Tilsæt hvidtøl og kog ved svag varme under låg, til det er mørt ca. 10 min. Rør æggeblomme og sukker luftigt.
Miks brødblandingen med stavblender eller pres den gennem en grovmasket sigte.
Varm op igen, tilsæt vand, til konsistensen er passende og smag til med citron. Pisk æggeblandingen i.
TIP
- Øllebrøden kan fryses i mindre portioner, så der er nem morgenmad.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...