Opskrifter

Øllebrød

Torsdag, 4. marts 2010af Redaktion
Øllebrød kan serveres med flødeskum

Opskrift på øllebrød til 4 personer

Ingredienser til øllebrød
200 g rugbrød
5 dl vand
1 hvidtøl (33 cl)
Saft og revet skal af ½ usprøjtet citron
1 pasteuriseret æggeblomme
2-3 spsk. sukker

Sådan gør du

Skær brødet i tern og læg dem i en gryde med vandet. Lad det stå 2-3 timer.
Tilsæt hvidtøl og kog ved svag varme under låg, til det er mørt ca. 10 min. Rør æggeblomme og sukker luftigt.
Miks brødblandingen med stavblender eller pres den gennem en grovmasket sigte.
Varm op igen, tilsæt vand, til konsistensen er passende og smag til med citron. Pisk æggeblandingen i.

TIP

  • Øllebrøden kan fryses i mindre portioner, så der er nem morgenmad.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Prøv også...

Øllebrød med æble
Femkornsgrød med æble
Havregrød