Pæresalat med nødder og ostedressing
(4 pers. som tilbehør)
½ dl hasselnøddekerner
100 g spæde salatblade
2 pærer
Blå oste-dressing
1 dl syrnet fløde 9%
50-100 g blå ost (Castello, danablue el. roquefort)
Brun nødderne i ovnen ved 200° i ca. 10 min., til de er gyldne, og skallen løsner sig. Lad nødderne køle af, før du gnubber så meget som muligt af skallerne af i et rent viskestykke. Skær nødderne over i halve. Skyl og tør salatbladene og fordel dem på et stort fad. Skær pærerne i tynde både og fordel dem oven på salaten.
Blå ostedressing: Blend den syrnede fløde med blå ost og smag til med salt og peber. Dryp dressingen over salaten og drys hasselnødder over.
Blå ost og pære er en udsøgt kombination. Brug f.eks. dejlige, modne pærer, som med deres saftige sødme virker dulmende på smagsløgene, når man spiser blå oste til brød. Eller byt rollerne om, så det er den blå ost, der fungerer som tilbehør til pærerne. En salat med pærer, kan f.eks. toppes med små stykker blå ost. Lad pærerne i salaten være friske og sprøde, eller skær dem i skiver, som brunes let på en pande.
Ostesalaten er et rigtigt godt indslag på et julefrokostbord.
Madopskrift: Christine Bille Nielsen
Find flere opskrifter her...
Syltede rødbeder med timian og hvidløg
Gulerødder med parmesan og honningdressing
Rødbedesalat med perlespelt og peberrod
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)