Syltede rødbeder med timian og hvidløg
Det er nemt at købe et glas syltede rødbeder, men det er faktisk også nemt at sylte dem selv og så smager der bare lidt bedre...
Af
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Det skal du bruge til syltede rødbeder:
3/4 kg aflange rødbeder
½ l lagereddike
2 dl vineddike
300 g sukker
4 fed hvidløg
4-6 timiankviste
6 hele allehånde
5 peberkorn
Prøv også: Syltede rødbeder med estragon og løg
Sådan laver du syltede rødbeder
Vask rødbederne og kog dem møre, 40-45 min. under låg.
Hæld vadet fra, spul rødbederne med koldt vand og gnid skallen af.
Skær dem i skiver og læg dem i skoldede glas.
Kog de to slags eddike og sukker op.
Pil hvidløgene og skær dem i skiver.
Kom timian, hvidløg, allehånde og peberkorn i eddiken og kog det 5 min.
Hæld den kogende eddike over rødbederne og luk glassene.
Lad dine syltede rødbeder trække koldt et par uger.
Prøv også: Vintersalat med rodfrugter