Opskrifter

Syltede rødbeder med timian og hvidløg

Tirsdag, 23. september 2008 Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Det er nemt at købe et glas syltede rødbeder, men det er faktisk også nemt at sylte dem selv og så smager der bare lidt bedre...

Det skal du bruge til syltede rødbeder:

3/4 kg aflange rødbeder
½ l lagereddike
2 dl vineddike
300 g sukker
4 fed hvidløg
4-6 timiankviste
6 hele allehånde
5 peberkorn

Prøv også: Syltede rødbeder med estragon og løg

Sådan laver du syltede rødbeder

Vask rødbederne og kog dem møre, 40-45 min. under låg.

Hæld vadet fra, spul rødbederne med koldt vand og gnid skallen af.

Skær dem i skiver og læg dem i skoldede glas.

Kog de to slags eddike og sukker op.

Pil hvidløgene og skær dem i skiver.

Kom timian, hvidløg, allehånde og peberkorn i eddiken og kog det 5 min.

Hæld den kogende eddike over rødbederne og luk glassene.

Lad dine syltede rødbeder trække koldt et par uger.

Prøv også: Vintersalat med rodfrugter