Parmesanmos

Sæt smag på kartoffelmosen med rigelig revet parmesan, det bliver så lækkert, at man kun behøver tomatsalat til
Af
af Redaktion

(4 pers.)

1¼ kg melede kartofler (gerne estima)
3½ dl mælk
20 g smør
2 dl friskrevet parmesan- el. granaost
1 tsk. salt
Kværnet peber

Pynt

Parmesanflager
Purløg

Skræl kartoflerne, skær dem over på tværs og kog dem møre i letsaltet vand. Varm mælk og smør i en lille gryde. Mos kartoflerne og pisk mælkeblandingen i til en let

TIP

Alle former for mos kan nemt varmes i mikroovn.
King Edward er en flot hvid kartoffel, som nemt koger ud og giver en fin luftig mos. Den er meget brugt i Sverige, hvorimod danskerne ikke er så vilde med den, fordi den er hvid og ikke gul.

mos. Rør ost i og smag til med salt og peber.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mere med kartofler
Kartoffelmos med whicky og valnødder
Kartoffelgrating med svampe og ost
Grov mos med forårsløg

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.