Rabarber-æble­marmelade

Marmeladen er især god med de nye rabarber, laver du den senere på sæsonen, vil den have godt af at få tilført en teskefuld nonoxal
Af
Af: af Redaktion
Foto: Carina Krüger
Annonce

Ingredienser til rabarber-æble­marmelade

400 g rabarber
300 g æble
1 dl æblejuice
1 vaniljestang
250 g syltesukker
1 tsk. Atamon

­

Fremgangsmåde

Vask rabarberstilkene og skær dem i 1 cm store stk. Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i tern. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom rabarber, æbletern og juice i en gryde sammen med den flækkede vaniljestang, vaniljekorn og sukker og lad det koge langsomt op ved svag varme. Lad marmeladen småsimre i 5 min., tag gryden af varmen og lad indholdet køle lidt af. Fjern vaniljestangen. Tilsæt Atamon og hæld marmeladen på rengjorte, atamonskyllede glas og luk dem.

Madopskrift: Kristina Marckmann

Find flere opskrifter her...
Rabarber-jordbærdrik
Rabarber-relish

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.