Rosenkålssalat med æbler og bacon

En skøn salat, der både er sprød, smagfuld og smækfyldt med vitaminer
Af
af Redaktion
rosenkålssalat med æbler og bacon
Foto: Carina Krüger
Annonce

Rosenkål

Oprindelsen af rosenkål er ukendt, men man mener, at den blev dyrket i Belgien allerede i 1200-tallet. Rosenkål, der er sideknopper, som vokser på en lang stængel, er en god kilde til både kostfibre og vitaminerne A, B, E, C og K. Rosenkål tåler fint frost, faktisk udvikler smagen sig først fuldt ud, når rosenkålen har fået lov til at stå og få årets første frost. De høstede rosenkål holder sig fint i en plastpose i køleskabet i et par uger.

Ingredienser til rosenkålssalat med æbler og bacon

100 g bacon
1 spsk. olie
250 g rosenkål
1 rødløg
1 æble
½ usprøjtet citron
4 spsk. olivenolie
1 tsk. agavesirup
¼ tsk. chili
Salt og peber
Persille

Sådan laver du rosenkålssalat med æbler og bacon

Skær baconen i tern, rist dem sprøde i olien og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Vask rosenkålene, tag de yderste blade af og skær dem i tynde skiver. Hak rødløget, skær æblet i tynde både og bland dem med rosenkål og fintrevet citronskal. Pisk olivenolien med 2 spsk. citronsaft, sirup, chili, salt og peber og hæld den over salaten. Servér salaten drysset med bacon og hakket persille.

Madopskrift: Kristina Marckmann

Find flere opskrifter her...
Appelsinsimret rosenkål
Unghanebryst med serrano skinke og rosenkål

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.