Sellerisuppe med sprød bacon
(4 pers.)
1 porre
3-4 kartofler, ca. 300 g
400 g selleri
20 g smør
1 l grønsagsbouillon
1 dl mælk el. fløde
Salt og peber
Tilbehør
8-12 tynde skiver bacon
4 små tomater
4 spsk. flødeskum el. skyr
Fintsnittet purløg
Groft brød
Rens porren og skær den i skiver. Skræl kartofler og selleri og skær dem i tern. Svits grønsagerne i smør. Tilsæt bouillon og lad det koge mørt under låg på ca. 20 min. Purér suppen med blenderstav eller i foodprocessor. Varm suppen igennem og pisk mælk/fløde i. Smag til med salt og peber.
Tilbehør:Steg baconen sprød på tør pande. Skær tomaterne i både og fjern kernerne. Server suppen rygende varm med tomat, flødeskum/skyr, snittet purløg og den sprøde bacon på toppen.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Gazpacho
Persillerodssuppe
Spinatbrød
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)