Syltede julenødder

Du kan selv sylte julenødder af hasselnødder med vanilje, kanel, appelsiner og cognac
Af
af Kristina Marckmann, foto: Carina Krüger

Opskrift på syltede julenødder

300 g hasselnødder
200 g sukker
1 stang vanilje
1 stang kanel
2 dl appelsiner
1 dl cognac

Sådan gør du

Rist nødderne ved 200° i 8 min. og gnid den brune skal af med et rent viskestykke. Smelt sukkeret og lad det blive let gyldent. Flæk vaniljestangen, tilsæt den sammen med kanel og appelsinsaft til sukkeret og lad det koge op, til karamellen er opløst.

Tilsæt cognac og nødder og lad det koge med i 5 til 10 sekunder. Hæld nødder og sirup på skoldede glas og servér det til en god stærk ost.

Skønne småkager

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.