Amerikanske pandekager

Pludselig er de overalt. I skovkanten, i haven og i fyldte bakker i supermarkedet. Endelig er det sæson for sommerbær, og de passer perfekt som topping på amerikanske pandekager.
Af
Af Linn Grubbström. Foto: Peter Kam.
Amerikanske pandekager
27 min
20
Amerikanske pandekager:
75 g smør
1 æg
1 dl piskefløde
2 dl danskvand
180 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
Tilbehør:
3 spsk. ahornsirup
200 g friske bær

Fremgangsmåde:

Smelt 50 g smør i en gryde.

Pisk smør, æg og fløde sammen i en skål med en elpisker.

Tilsæt danskvand.

Bland mel, bagepulver, salt og sukker sammen i en skål, og vend det sammen med de andre ingredienser. Lad dejen hvile i 20 minutter.

Steg små, tykke pandekager i det sidste smør på en varm pande, så de bliver gyldne.

Servér pandekagerne med ahornsirup og friske bær.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.