Langtidshævede burgerboller

Opskriften på burgerboller bruger proteinrigt mel og lader dejen udvikle sig så smagen og strukturen bliver rigtig. Burgere smager bedst når burgerbollerne er hjemmelavede.
Af
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Hjemmelavede burgerboller drysset med sesam
14 t og 20 min
6 stk

Ingredienser til burgerboller

(6 stk. burgerboller)

2½ dl vand
10 g gær
300 g ølandshvedemel eller en blanding af hvedemel og durum
1 tsk. salt
1 spsk. sesamfrø (pynt)
Æg til pensling

Sådan laver du burgerboller

  • Rør vand og gær sammen, tilsæt mel og salt og ælt dejen godt sammen.
  • Dæk dejen til og lad den hæve et køligt sted i 10-12 timer.
  • Form dejen til flade boller og lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i 60 min.
  • Pensl dine burgerboller med æg og drys med sesamfrø.
  • Bag dine burgerboller ved 225° i 20 min.

Find flere opskrifter her...
Mexicanske burgere
Burger med coleslaw og barbecuefritter

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.