Chokoladehorn med creme
Ingredienser til chokoladehorn:
(16 stk.)
Dej:
100 g smør
25 g gær
½ dl lunken vand
2 dl yoghurt
1 æg
100 g sukker
½ tsk. salt
50 g kakao
Ca. 450 g hvedemel
Prøv også: Nutellahorn
Kagecreme:
1 spsk. vaniljesukker
50 g sukker
35 g majsstivelse
1 æggeblomme
2½ dl sødmælk el. fløde
Pensling og pynt:
1 æg
50 g mandel- el. hasselnøddeflager
Se også: Chokoladeboller
Fremgangsmåde:
Dej:
Smelt smørret.
Opløs gæren i vandet, tilsæt yoghurt, æg, sukker, salt, kakao, det smeltede smør og det meste af melet.
Ælt det hele godt sammen til en blød og smidig dej og tilsæt evt. mere mel til under æltningen, men kun til dejen lige akkurat kan slippe fingre eller dejskål.
Lad dejen hæve tildækket i 45 min.
Kagecreme:
Pisk vaniljesukker, sukker, majsstivelse, æggeblomme og mælk sammen i en lille gryde.
Kog op under konstant piskning. Kog cremen godt igennem og lad den køle af. Rør ofte, så den ikke trækker skind.
Prøv også: Appelsintærter med mandler
Horn:
Del dejen i to og rul hver ud til en cirkel på ca. 30 cm i diameter.
Skær hver cirkel i 8 stykker som en lagkage.
Læg en god skefuld creme på hvert stykke i den brede ende.
Rul hvert stykke løst sammen til horn og læg dem på plader med bagepapir.
Pensl dem med sammenpisket æg og drys med mandel- eller nøddeflager.
Lad hornene efterhæve 30 min.
Bag hornene ved 180° i 12-15 min., eller til de er gennembagte, og nødderne er gyldenbrune.
Lad dem køle af og servér dem friskbagte og gerne lune. De kan altid efterfølgende lunes i ovnen.