Crostata di Limone (citrontærte)
Ingredienser til citrontærte
(10 pers.)
Bund
200 g hvedemel
80 g koldt smør i tern
50 g flormelis
Lidt koldt vand
Fyld
3 usprøjtede citroner
170 g sukker
3 æg
3 æggeblommer
100 g blødt, usaltet smør
Fremgangsmåde
Hak smørret i mel og flormelis og saml dejen hurtigt med lidt vand. Læg dejen koldt i ca. 20 min. Rul dejen ud på bagepapir, kom den i en tærteform med løs bund og læg alufolie på dejkanten. Bag bunden i ca. 20 min. ved 180 °, til den er lysebrun.
Lav imens fyldet. Kom citronsaft og fintrevet citronskal, sukker, æg og æggeblommer i en gryde og pisk det sammen ved svag varme. Når det er luftigt, piskes smørret i lidt ad gangen - cremen skal være meget tyk, som bearnaise, men den må ikke koge. Tag den af varmen og fortsæt med at piske, til cremen er lunken.
Skru ovnen op til 230° grader og kom fyldet i den forbagte bund uden alufolie. Bag tærten i ca. 5 min., til cremen lige bliver lysebrun.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Mandelkage
Citron-halvmåne
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)