Empanadas med skinke
Denne opskrift giver 8 stk. empanadas
Det skal du bruge til empanadas
Dej:
300 hvedemel
2 spsk. havreklid
1 spsk. bagepulver
1 tsk. salt
120 g smør
1 æg
½ dl vand
Fyld:
150 g skinke i strimler
75 g revet cheddar
1 tsk. paprika
25 g semidried tomater
15 g syltede jalapenos
Salt og peber
Æg til pensling
Prøv også: Empanadas med kylling
Sådan laver du empanadas
Bland mel, havreklid, bagepulver og salt, hak smørret ud deri og rør ægget i.
Saml hurtigt dejen med vandet og stil den på køl i 30 min.
Bland skinke, cheddar, paprika, hakkede tomater og jalapenos og krydr med salt og peber.
Rul dejen ud i 5 mm’s tykkelse på et meldrysset bord og udstik 12 cm store cirkler.
Kom 1 skefuld fyld på hver dejcirkel, pensl kanten med æg, luk dejen sammen om fyldet og klem kanterne godt til.
Læg dem på en plade med bagepapir, pensl med æg og bag dem ved 225° i 15 min., til de er gyldne.