Opskrifter

Empanadas med skinke

Lørdag, 5. september 2015af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Disse lækre empanadas er perfekte til madpakken. De kan også bruges som nem fingermad til en tur i zoologisk have.

Denne opskrift giver 8 stk. empanadas

Det skal du bruge til empanadas

Dej:
300 hvedemel
2 spsk. havreklid
1 spsk. bagepulver
1 tsk. salt
120 g smør
1 æg
½ dl vand

Fyld:
150 g skinke i strimler
75 g revet cheddar
1 tsk. paprika
25 g semidried tomater
15 g syltede jalapenos
Salt og peber
Æg til pensling

Prøv også: Empanadas med kylling

Sådan laver du empanadas

Bland mel, havreklid, bagepulver og salt, hak smørret ud deri og rør ægget i.

Saml hurtigt dejen med vandet og stil den på køl i 30 min.

Bland skinke, cheddar, paprika, hakkede tomater og jalapenos og krydr med salt og peber.

Rul dejen ud i 5 mm’s tykkelse på et meldrysset bord og udstik 12 cm store cirkler.

Kom 1 skefuld fyld på hver dejcirkel, pensl kanten med æg, luk dejen sammen om fyldet og klem kanterne godt til.

Læg dem på en plade med bagepapir, pensl med æg og bag dem ved 225° i 15 min., til de er gyldne.

Prøv også: Quesadillos med ratatouille