Frokostboller med kødsovs
25 g gær
5 dl vand
1 tsk. salt
1 spsk. olie
250 g speltmel
50 g klid
400 g hvedemel
350 g hakket oksekød
1 tsk. salt
1 hakket løg
1 fed hakket hvidløg
1 tsk. st. spidskommen
1 spsk. tomatpuré
1 spsk. sambal oelek (chili pasta)
50 g revet cheddaost
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, olie, speltmel og klid. Kom hvedemelet i, ælt dejen godt igennem og lad den hæve i 45 min. Brun kød og løg i en gryde, tilsæt salt, presset hvidløg, kommen, tomatpuré og chili og lad den afkøle lidt. Del dejen i 16 stk. og tryk dem flade. Fordel kødet på dejstykkerne og luk dejen sammen om fyldet. Lad bollerne efterhæve i 20 min., pensl med vand og drys med ost. Bag bollerne i ovnen ved 190° i 25 min. og server.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
HOLD MADEN FRISK
Lékués freshbags er ideelle til opbevaring af madvarer. De kan tåle fryseren, microovnen og opvaskemaskinen. En pose koster 149 kr. og kan købes her (link fjernet)
Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...
Find flere opskrifter her...
Raske majsbrød
Foccacia med tomater og rosmarin
Græske brød
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)