Fyldte nøddeboller

En lille let sag, der gør sig godt til en kop kaffe eller te. Bollerne kan også laves i faste muffinsforme
Af
af Redaktion

(24 stk.)

25 g gær
3 dl mælk
150 g smør
400 g mel
100 g finthakkede hasselnødder
2 spsk. sukker
2 æggeblommer
½ dl abrikosmarmelade
½ tsk. revet, usprøftet citronskal
2 spsk. mørk rom
Mælk til pensling

Rør gæren ud i mælken og hak smørret i melet. Bland nødder og sukker i melet, tilsæt mælk og æggeblommer og ælt dejen glat. Lad dejen hæve i 30 min. og rør marmeladen med citronskal og rom. Fordel halvdelen af dejen i 24 små smurte forme og læg en skefuld marmelade over. Fordel resten af dejen over marmeladen, pensl med mælk og bag dem ved 190° varmluft i 20 min.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Nathævede nøddebaguetter
Gode nødder
Valnøddebrød med porter




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.