Havrekiks
Opskrift på havrekiks
Denne opskrift er fra tillægget, der følger med Familie Journal nr. 41 2014. Desværre havde opskriften til disse lækre havrekiks sneget sig ud af tillægget. Opskriften får du her. Vi beklager fejlen.
(25 stk.)
100 g havregryn
1 dl kogende vand
100 g blødt smør
40 g sukker
120 g hvedemel
50 g mandelflager
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
100 g mælkechokolade
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Baileys-is Karrysuppe med kylling KopkagerFremgangsmåde til havrekiks
Hæld vandet over havregrynene og lad dem trække i 10 min. Bland smør, sukker, mel, mandel¬flager, bagepulver og salt og rør det sammen med havregrynene. Ælt dejen ensartet og stil den tildækket på køl i 1 time.
Rul dejen ud i 3 mm's tykkelse på et meldrysset bord, og udstik kiksene med en 7 cm rund udstikker eller et glas. Læg kiksene på en bageplade beklædt med bage¬papir og prik dem med en gaffel. Bag dem ved 180° varmluft i 15 min. og lad dem afkøle.
Smelt chokoladen, dyp kiksene, så bunden er dækket, og lad chokoladen sætte sig.