Opskrifter
Heinrichs æblekage med nøddekerner og kardemomme
Onsdag, 27. februar 2013Opdateret 18. martsaf Heinrich S. Pedersen
Læsernes bedste opskrift kommer i denne uge fra Heinrich S. Pedersen, Aalborg Øst. Se hans opskrift på æblekage her.

1 t og 30 min
Heinrichs æblekage
100 g nøddekerner
2 spsk. smør
1½ dl rapsolie
1 dl yoghurt
275 g sukker
150 g farin
1 spsk. vaniljesukker
4 æg
275 g mel
1 spsk. bagepulver
1 spsk. kanel
¼ tsk. kardemomme
¼ tsk. nelliker
¼ tsk. ingefær
¾ kg æbler
1 spsk. perlesukker
Fremgangsmåde
- Hak nødderne fint og smelt smørret.
- Beklæd en form på 25 x 35 cm med bagepapir, pensl med smør og drys bund og sider med lidt af nødderne.
- Pisk olie, yoghurt, sukker, farin og vaniljesukker godt sammen og pisk æggene i et ad gangen.
- Bland mel, bagepulver og krydderier, sigt blandingen og vend den i dejen.
- Skær æblerne i små tern og kom skiftevis et lag dej og et lag æbletern i formen, slut med æbler.
- Drys med perlesukker og resten af nødderne og bag kagen ved 175° i 1 time og 20 min.

Dessert & Kage
Brombærmazariner med havregryn og hasselnødder

Dessert & Kage
Brownie med nougat og hasselnødder