Opskrifter

Hjemmebag: Kanelbrød

Lørdag, 19. oktober 2019Af Christine Bille Nielsen og Linn Grubström. Foto: Carina Krüger og Linn GrubströmFoto: Carina Krüger og Linn Grubström
Prøv et skønt, hjemmebagt kanelbrød med glasur. Servér det lækre kanelbrød til eftermiddagskaffen. Få opskriften på kanelbrødet her.

Ingredienser til kanelbrød:

(1 stk.)

  • 50 g smør
  • ¾ dl sødmælk
  • 20 g gær
  • ¼ dl rørsukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. salt
  • 1 æg
  • Ca. 250 g hvedemel
  • Remonce og pensling:
  • 75 g smør og lidt til formen
  • 75 g brun farin
  • 1 spsk. kanel
  • 1 æg

Glasur:

  • Kogt vand
  • 2 dl flormelis

Prøv også: Chokoladegifler

Fremgangsmåde:

Smelt smørret. Bland mælk og smør. Smuldr gæren i en skål, hæld væsken over, og rør gæren ud.

Tilsæt rørsukker, kardemomme, kanel, salt og æg, og rør sammen. Tilsæt 2⁄3 af melet, og ælt sammen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er glat og smidig.

Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter. Rør smør, brun farin og kanel sammen. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til et rektangel på ca. 20 x 40 cm. Smør remoncen på i et jævnt lag.

Rul dejen sammen, skær den ud i 12 lige tykke skiver, og pres skiverne lidt flade.

Smør en brødform, der rummer 1½ l, med lidt smør, og sæt dejstykkerne ned i formen, så de står op ved siden af hinanden. Lad kanelbrødet efterhæve i 1 time.

Pensl brødet med sammenpisket æg, og bag det i en 175° varm ovn i ca. 35 minutter.

Afkøl helt i formen, og tag brødet ud. Bland vand med flormelis. Pisk sammen, og tilsæt mere vand, til glasuren har den konsistens, du ønsker.

Dekorér kanelbrødet med glasuren.

Prøv også: Kanelbrød